Tartaletka s lesným ovocím - Recept z dámskeho klubu

02.10.2022

Cesto na tartaletku:

 

65g maslo

65g hnedý cukor

35 g cukor krupicový

25g vajcia celé

10g mlieko

9g perníkové korenie

125g múka hladká

1g prášok do pečiva

Štipka soli

 

Všetky ingrediencie spolu vymiesiť na cesto, nechať odležať v chladničke 12 hodín.

 

 

Krém


275g mlieko

1 ks vanilkový lusk

55g smotana na šľahanie

55g cukor krupicový

35g kukuričný škrob

120g žĺtka

75g bielka

5g prášok do pečiva

100g cukor krupicový

 

Mlieko, šlahačku a lusk priviesť do bodu varu, naliať postupne na žĺtka zmiešané s cukrom a kukuričným škrobom, a dať naspäť do hrnca – uvariť hustý krém, odtaviť do krému vmiešať vyšlahané bielka (s 5g prášku do pečiva a 100g cukrom), Krémom plniť tartaletky, na vrch krému poukladať lesné ovocie a spolu piecť 30-35 min na 160 C.

Tartaletka sa zdobí vyšľahanou šľahačkou, jemne osladenou, aby doladila celkovú chuť aj výzor.