Tvarohovo - čučoriedkový mousse dezert - Recept z dámskeho klubu

02.10.2022

Korpus

 

150g bielka

2g citrónová šťava

5 g sušené bielka

75g cukor krupicový

30g cukor práškový

90g mandľová múka

18g múka hladká

30g cukor práškový

40g mrazené čučoriedky

 

Bielka vyšľahať s citrónovou šťavou a sušenými bielkami, pridať krupicový cukor, neskôr práškový, vyšľahané zmiešať s múkou hladkou a mandľovou múkou, pridať čučoriedky a piecť na 165 stupňov 8 min.

 

Čučoriedkový kompót s ginom

 

18g cukor krupicový

4g pektín

196g mrazené čučoriedky

42g čučoriedkové pyré

35g gin

 

Čučoriedky variť s pyré a ginom, pridať cukor zmiešaný s pektínom do bodu varu.

 

 

 

Tvarohová mousse

 

10g plátková želatína

168g cukor krupicový

90g glukózový sirup

135g vody

3g soľ

1 vanilkový lusk

282 tvaroh

450g smotana na šľahanie

 

Cukor, glukózu a vodu s vanilkovým luskom priviesť do bodu varu, pridať želatinu napučanú, soľ, naliať na tvaroh, vychladiť na 35 stupňov a primiešať vyšľahanú smotanu.

 

Zrkadlová poleva

 

20g plátková želatína

320g cukor kryštálový

180g voda

320g glukózový sirup

316g kondenzované mlieko

320g biela čokoláda

Potravinárska farba

 

Cukor, vodu a glukózový sirup priviesť k bodu varu, pridať želatinu napučanú, naliať na čokoládu, pridať kondenzované mlieko, potravinárske farbivo a dobre vymixovať v ponorným mixérom.