Tvarohovo - čučoriedkový mousse dezert - Recept z dámskeho klubu
Korpus
150g bielka
2g citrónová šťava
5 g sušené bielka
75g cukor krupicový
30g cukor práškový
90g mandľová múka
18g múka hladká
30g cukor práškový
40g mrazené čučoriedky
Bielka vyšľahať s citrónovou šťavou a sušenými bielkami, pridať krupicový cukor, neskôr práškový, vyšľahané zmiešať s múkou hladkou a mandľovou múkou, pridať čučoriedky a piecť na 165 stupňov 8 min.
Čučoriedkový kompót s ginom
18g cukor krupicový
4g pektín
196g mrazené čučoriedky
42g čučoriedkové pyré
35g gin
Čučoriedky variť s pyré a ginom, pridať cukor zmiešaný s pektínom do bodu varu.
Tvarohová mousse
10g plátková želatína
168g cukor krupicový
90g glukózový sirup
135g vody
3g soľ
1 vanilkový lusk
282 tvaroh
450g smotana na šľahanie
Cukor, glukózu a vodu s vanilkovým luskom priviesť do bodu varu, pridať želatinu napučanú, soľ, naliať na tvaroh, vychladiť na 35 stupňov a primiešať vyšľahanú smotanu.
Zrkadlová poleva
20g plátková želatína
320g cukor kryštálový
180g voda
320g glukózový sirup
316g kondenzované mlieko
320g biela čokoláda
Potravinárska farba
Cukor, vodu a glukózový sirup priviesť k bodu varu, pridať želatinu napučanú, naliať na čokoládu, pridať kondenzované mlieko, potravinárske farbivo a dobre vymixovať v ponorným mixérom.