O mne

Volám sa Katarína Tokovicsová, som umelecká cukrárka, absolventka akreditovanej cukrárskej školy v Trenčíne. Absolvovala som viac ako 25 profesionálnych cukrárskych Master Class kurzov s rôznymi zahraničnými lektormi. Učila som sa v prestížnej cukrárskej škole v Ríme u viacnásobného majstra sveta v cukrárskom umení Davide Malizia, M.O.F. Patissier a čokolatier Stephane Leroux (Francúzsko) a M.O.F. Patissier Pascal Molines (Francúzsko).

Od roku 2018 pôsobím ako lektorka. Založila som Cukrársku akadémiu „Torty Katulienka“ Vediem kurzy modelovania cukrových kvetov, čokoládových kvetov a krémových kvetov - Malajská technika, francúzske dezerty, dizajnové torty, moderné torty a pod. Organizujem taktiež rôzne Master Class kurzy v spolupráci s rôznymi zahraničnými lektormi.

Aktívne sa zúčastňujem na rôznych medzinárodných súťažiach, na ktorých som získala viacero ocenení, ktoré si veľmi cením. Medzi moje najväčšie úspechy patrí zlatá medaila za modelovanie cukrových kvetov vo Viedni, získala aj hodnotenie „Best in Class“ ako najlepšia súťažiaca zo všetkých účastníkov, taktiež som získala striebornú medailu v Nemecku vo Friedrichshafen a vo Wels v Rakúsku, to všetko v kategórii modelovanie cukrových kvetov. V súťaži o najkrajšiu svadobnú tortu som získala striebornú medailu na celosvetovej súťaži v Anglicku, taktiež vo Wels a bronzové medaile som si priniesla z Viedne a z Friedrichsahafenu.

V roku 2019 som bola v porote na celoslovenskej súťaži Torty a svet pečenia v Trenčíne. Kde som aj prezentovala svoju prácu priamo pred divákmi.

Pôvodne som vyštudovala učiteľstvo primárneho a predprimárneho vzdelávania na Pedagogickej fakulte v Trnave a nejaký čas som aj pôsobila ako učiteľka, no pre veľkú vášeň piecť a zdobiť torty som sa začala venovať cukrárskemu umeniu, ktorému sa venujem už od roku 2005.

A prečo som sa stala cukrárkou? Lebo zbožňujem sladké. Sladké si veľmi rada vychutnávam, ale keďže mám veľmi fajnový jazýček, musia to byť naozaj delikatesy. Z tých najlepších surovín, poctivo pripravené s láskou upečené a oku lahodiace.

Kurzy, ktoré som absolvovala

  • Moderné torty Torte moderne e Gateaux de voyage u majstra sveta MOF Pascal Molines, Rím (IT), 04–06.06.2022
  • Prestížne moderné torty a dekorácie z čokolády – Torte moderne di prestigio e decori in cioccolato u majtra sveta MOF Stephane Leroux, Rím (IT), 07–09.03.2022
  • Corso Luxury - Le monoporzioni moderne u viacnásobného majstra sveta Davide Malizia, Rím (IT), 05-07.06.2021
  • Master Class kurz - Petit Four & Modern Sablé - u Judit Fehér (HU), 10. - 11.01.2020
  • Master Class kurz - Francúzske dezerty a dizajn torta u Judit Fehér (HU), 26. - 27.10.2019
  • Master Class kurz - Luxury chocolate design u Judit Fehér (HU), 25.10.2019
  • Master Class kurz - Francúzske dezerty a dizajn torta u Judit Fehér (HU), 22. - 23.10.2019
  • Master Class kurz - Francúzske dezerty a dizajn torta u Judit Fehér (HU), 15. - 16.10.2019
  • Master Class kurz - Francúzske dezerty u Judit Fehér (HU), 12. - 13.10.2019
  • Floral Master Class kurz Modelovanie cukrových kvetov u Alena Ujsagh (HU), 11.04.2019 Praha
  • Master Class kurz Modelovanie cukrovej postavičky Caroline La Belle Aurore (IT), 17.03.2019
  • Master Class kurz Modelovanie cukrovej postavičky Lilou La Belle Aurore (IT), 16.03.2019
  • Akreditovaný kurz odbor Cukrár / cukrárka Vzdelávacia akadémia J.A. Komenského - záverečná skúška, 19.11.2018 Trenčín, Slovensko (280 hodín)
  • Floral Master Class kurz Modelovanie cukrových kvetov u Alena Ujsagh (HU), 17. - 18.10.2018
  • Master Class kurz Chocolate Floristic u Irina Moshkina (RU), 06. - 07.06.2018
  • Master Class kurz Crem Decor Malajská technika u Irina Moshkina (RU), 03.-4.5. 04.2018
  • Floral Master Class kurz Modelovanie cukrových kvetov u Alena Ujsagh (HU), 27. - 28.03.2018
  • Master Class kurz Chocolate Floristic u Irina Moshkina (RU), 02.-03. 02.2018
  • Floral Master Clas kurz Modelovanie cukrovej kytice u Alan Dunn (GB), 26.01.2018
  • Floral Master Class kurz Modelovanie cukrových kvetov u Alena Ujsagh (HU), 29. - 30.09.2017
  • Floral Master Class kurz Modelovanie cukrových kvetov u Alena Ujsagh (HU), 17. - 18.06.2017
  • Master Class kurz Modelovanie cukrovej postavičky u La Belle Aurore (IT), 2017

Aktívne sa zúčastňujem na súťažiach. Moje ocenenia:

  • 2. miesto - **2020** – Cake International Summer "On screen" Anglicko – kategória: Pestrofarebné svadobné torty
  • Striebro - **2020** – MyCake Messe - Internationale Messe für Tortendesign, Nemecko – kategória: Cukrové kvety
  • Bronz - **2020** – MyCake Messe - Internationale Messe für Tortendesign, Nemecko – kategória: Svadobné torty
  • Striebro - **2019** – Kuchen Messe WELS, Rakúsko – kategória: Cukrové kvety
  • Zlato - **2018** – Kuchen Messe WIEN, Rakúsko – kategória: Cukrové kvety
  • BEST IN CLASS - **2018** – Kuchen Messe WIEN, Rakúsko – kategória: Cukrové kvety
  • Striebro – **2018** – Kuchen Messe WIEN, Rakúsko – kategória: Svadobné torty
  • Bronz – **2017** – Kuchen Messe WELS, Rakúsko – kategória: Svadobné torty


Moju prácu môžete nájsť aj v časopisoch: